Kovo 5, 2017
Gražiausias Londono miuziklas - ir vaikams, ir suaugusiems
Londonietė

Į šį miuziklą nukeliauti ruošiausi labai seniai, nes apie jį girdėjau daugybę gerų atsiliepimų. Bet palaukiau, kol paūgės mano sūnėnas ir dukterėčia. Ir štai pagaliau išsiruošėm su aštuonerių Kostu ir šešiamete Juste priešakyje į Londono Lyceum teatrą pažiūrėti garsiojo Liūto Karaliaus (The Lion King).

Visų pirma – apie bilietų kainas. Google paieškoje šmėžuoja, jog bilietai kainuoja nuo £27. Tačiau tokių pasiūlymų turite ieškoti labai iš anksto ir ne itin populiarioms dienoms, valandoms. Teko skaityti straipsnį, kad šis Londono miuziklas toks populiarus, paklausa bilietams tokia didžiulė, kad niekuomet nebūna jokių deal’ų ir nuolaidų. Kadangi mūsų kelionė į teatrą buvo gan spontaniška, vaikų atostogų metu, pigiausi bilietai, kuriuos spėjome užsisakyti kainavo po £76 asmeniui. Nemažai. Keturių asmenų šeimai tai jau virš £300.

Geriausi dalykai gyvenime nemokami, bet yra ir daug gerų mokamų. Ir šis miuziklas buvo tikrai vertas tų £76. Tebūnie tai vietoje gimtadieninių tortų, žaislų, lėlių ir lego konstruktorių, bet vaikams Liūtą Karalių parodyti tikrai verta. Aštuonerių metų Kostas daugiau nei dvi valandas sėdėjo išsižiojęs. Šešerių Justė vietomis muistėsi ir klausinėjo, kada gi šis šou baigsis. Nekantrios mes, moterys! Salėje mačiau ir mažesnių vaikų, tačiau 6-8 metai, manau, labai geras amžius. Beje, viskas anglų kalba, tad angliškai nekalbantiems vaikams tėvai pažnibždomis trumpai nupasakojo istoriją. Pasak Justės (žiūrėkite video), jie jau matė lietuvišką filmuką, tad anokia čia bėda ta anglų kalba - viskas aišku.

Vaikai vaikais. Šis miuziklas patiks ir suaugusiems. Tad jei neturite vaikų, nepergyvenkite, niekas į jus nežiūrės kaip į suvaikėjusius keistuolius. Liūtas Karalius netgi romantiškas. Tinka romantiškam pasimatymui. Vienoje ložėje mačiau porelę, neatitraukiančią akių vienas nuo kito fone skambant Elton’o John’o “Can you feel the love tonight”. Bet su tokiais pasimatymais atsargiai – miuziklo galit likti nelabai pažiūrėję.

Can you feel the love tonight. Can you feel the love tonight.

Prisipažinsiu, kad šiaip neesu miuziklų mėgėja, nes kartais Londone jie atrodo kažkokie išsigimę, vulgarūs. Bet šis – gražiausias iš visų matytų. Viskas, nuo kostiumų, choreografijos, scenos dekoracijų iki muzikos, vaidybos estetiška ir žavu. Šiurpuliukai per kūną bėgiojo.

The Lion King miuziklas pastatytas pagal 1994 metų Disnėjaus animacinį filmuką, jungia Elton‘o John‘o bei Tim‘o Rise‘o dainas, puikias aranžuotes, nuostabius balsus, pasakiškus kostiumus, afrikietišką dvasią, gražią istoriją ir saują humoro (buvo netgi juokelis apie Brexit). Debiutavęs West End‘o Lyceum teatre 1999 metais, miuziklas iki šiol surenka pilnas sales žiūrovų.

Gaudykit bilietus ir būtinai pamatykit. Puikių pasiūlymų bilietams į miuziklus galima rasti čia: LOVETheatrelastminute.com, Ticketmaster.

Šou belaukiant. Šou belaukiant.
Lyceum teatras. Lyceum teatras.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai