Tikrai is sirdies pritariu toms, kur sako, jog tai nepriklauso nuo charakterio budo- pogimdyvine depresija YRA LIGA. Esu nuostabaus stiprumo, logisko proto ir be galo myliu savo vaikus, bet po antrojo pypliuko gimimo turejau sunkia pogimdymine depresija. Nesvarbu, koks oras, kiek vyras tave myli, kad mazylis yra ne reksnys. Pati nesuvokiau, kas man daresi, bet aciu Dievui, kad as engiau tik save- mano vaikai visada turejo simtaprocentine mamos meile. Zinau, kaip sunku yra kreiptis pagalbos, bet tai yra vienintele iseitis- musu health visitor buvo nuostabi tuo atzvilgiu, ji mane ir nukreipe pas GP, pati uzeidavo vos ne kasdiena, jei ne, tai paskambindavo. Nors ir ejau i pokalbius su psichoterapeute, gan greit supratau, jog ji man negali padeti- tai as turiu daryti pati, taciau paklausiau jos keliu pasiulymu ir sugebejau issikrapstyti is tos juodos skyles. Taciau nesupraskite manes klaidingai- tai nera greitas procesas, as su tuo prasikamavau virs 2 metu. Gali buti, kad man uztruko taip ilgai, nes pas mane buvo gili depresija. Pritariu kitoms mamoms, kad sedeti tarp keturiu sienu yra blogiausias variantas- reikia eiti, judeti, nes fizinis kruvis bloga energija pavercia gera, bet nesakau, kad tuoj bekite uzsirasyti i gym. Tiesiog eikite sparciu zingsniu pasivaikscioti su vezimeliu, eikite i parduotuve, parka ar siaip judekite. As tai darydama numeciau virssvori, likusi po gimdymo. Tuo paciu metu pradejau valgyti daugiau svieziu vaisiu, darzoviu, nes yra irodyta, jog valgant "sunku" maista ir sveikiausias zmogus turi psichiniu nuosmukiu- nuotaika krenta kaip akmuo. Nesakau, kas as esu sveikuole, bet ligsiol islaikiau pagrindines taisykles is to skaudaus meto, nes prisiminimai priverte myleti save. Linkiu jums sekmes, tikiuosi padejau nors truputi.