Gegužės 19, 2018
Vindzore susituokė Britanijos princas Harry ir buvusi JAV aktorė Markle
© Foto: royal.uk.

Buvusi JAV televizijos žvaigždė Meghan Markle (Megan Markl), vilkinti laisvai krintančią baltą suknelę, su Didžiosios Britanijos princu Harry (Hariu) šeštadienį stojo prie altoriaus duoti amžinos meilės įžadų šimtų svečių, tarp kurių buvo gausybė garsenybių, akivaizdoje.

Harry ir nuotakos motina Doria Ragland (Dorija Ragland) neslėpė susijaudinimo. Duodami įžadus jaunieji, per ceremoniją, kuriai vadovavo Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby (Džastinas Velbis), susikibo rankomis.

Ilgą baltą Givenchy nuometą segėjusiai ir spindinčia diadema pasipuošusiai M. Markle atvykus į Vindzoro rūmų Šv. Jurgio koplyčią, jos jau laukė Harry 92 metų amžiaus senelė, karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) ir jos vyras princas Philipas (Filipas).

Į jungtuvių ceremoniją atvyko virtinė garsenybių, įskaitant atlikėją Eltoną Johną (Eltoną Džoną), Holivudo žvaigždę George Clooney (Džordžą Klunį), futbolininką Davidą Beckhamą (Deividą Bekemą), teniso žvaigždę Serena Williams (Sereną Viljams) ir JAV pokalbių laidų vedėją Oprah Winfrey (Oprą Vinfri).

36 metų amžiaus nuotaka prie altoriaus pradėjo eiti viena, tačiau pusiaukelėje prie jos prisijungė Harry tėvas princas Charlesas (Čarlzas). Ją taip pat lydėjo 10 mažų vaikų, tarp kurių buvo ir princo Williamo (Viljamo) bei Kembridžo kunigaikštienės Kate (Keit) vaikai, keturmetis princas George‘as (Džordžas) ir trejų metukų princesė Charlotte (Šarlot).

M. Markle tėvas likus kelioms dienos iki ceremonijos pranešė joje nedalyvausiąs. Prieš tai jis įsivėlė į skandalą dėl pozavimo paparacų nuotraukoms, o likus kelioms dienoms iki vestuvių jam buvo atlikta skubi širdies operacija.

Dešimtys tūkstančių gerbėjų pasveikino Harry, kai šis kartu su broliu ir vyriausiuoju pabroliu princu Williamu, kuris, kaip ir jaunikis, dėvėjo tamsią karinę uniformą, atvyko į koplyčią.

Sveikintojai Vindzore pradėjo rinktis jau penktadienio vakare, kad galėtų užimti geriausias vietas ir pamatyti jaunavedžius, kurie po ceremonijos atvira karieta išvyko į vestuvių procesiją.

M. Markle vestuvinę šilkinę suknelę šiek tiek apnuogintais pečiais pasiuvo mados namų „Givenchy“ kūrybos direktorė Clare Waight Keller (Kler Vait Keler).

Harry ir Meghan priartėjus prie altoriaus, jaunikis pasakė: „Ačiū, tėti“.

O nuotaikai jis ištarė: „Atrodai stulbinamai“.

Duodama įžadus, M. Markle atrodė susikaupusi, pasitikinti savimi ir kalbėjo tvirtu balsu. Kenterberio arkivyskupui Justinui Welby (Džastinui Velbiui) paskelbus juos vyru ir žmona, ji plačiai nusišypsojo. Harry atrodė kiek nervingas, bet laimingas.

Pagal karališkųjų vestuvių tradiciją M. Markle žiedas buvo pagamintas iš Velso aukso, o Harry žiedas – iš platinos.

Prieš vestuves karalienė Elizabeth savo anūkui princui Harry suteikė Sasekso kunigaikščio titulą. Tai reiškia, kad M. Markle taps Sasekso kunigaikštiene.

Tarp jungtuvių ceremonijos svečių buvo ir buvusios princo Harry merginos Chelsy Davy (Čelsi Deivi) bei Cressida Bonas (Kresida Bonas), taip pat atlikėjas Jamesas Bluntas (Džeimsas Blantas), JAV pokalbių laidų vedėjas Jamesas Cordenas (Džeimsas Kordenas) ir M. Markle kolegos iš populiaraus JAV serialo apie teisininkų gyvenimą „Kostiumuotieji“ („Suits“ ).

BNS inf.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai