Spalio 2, 2017
Užsienyje užstrigę 110 tūkst. keleivių: „Monarch Airlines“ žlugimas jau pavadintas didžiausiu bankrotu Didžiosios Britanijos oro vežėjų sektoriaus istorijoje

Didžiosios Britanijos „Monarch Airlines“ valdymą perėmė bankroto administratoriai ir visi oro bendrovės skrydžiai buvo atšaukti, nors užsienyje šiuo metu yra 110 tūkst. įmonės keleivių, pirmadienį pranešė Civilinės aviacijos administracija (CAA).

„Tai didžiausias Jungtinės Karalystės istorijoje oro bendrovės bankrotas“, – pareiškė administracija savo „Twitter“ paskyroje, paskelbusi apie tai, kad „Monarch“ ir jos atostogų įmonė nutraukė veiklą.

Didžiosios Britanijos vyriausybė administracijos paprašė padėti užsienyje įstrigusiems keleiviams grįžti į šalį, tad CAA nusiųs daugiau kaip 30 orlaivių, kurie juos parskraidins namo.

„Monarch“ klientai Jungtinėje Karalystėje: nevykite į oro uostą. „Monarch“ skrydžių nebebus“, – parašė pigių skrydžių įmonė savo „Twitter“ paskyroje.

Oro vežėja ilgą laiką patyrė finansinių sunkumų, tačiau pernai spalį gavo lėšų, tad galėjo toliau skraidinti atostogauti vykstančius keleivius ir finansuoti savo augimo planus.

Kontrolinį įmonės akcijų paketą valdanti „Greybull Capital“ oro bendrovei skyrė dar 165 mln. svarų (185 mln. eurų), kad „Monarch“ galėtų išsaugoti savo licenciją ir toliau parduoti atostogų paketus.

Tačiau buvo nurodyta, kad oro bendrovės narystė kelionių oro transportu organizatoriaus licencijos (angl. ATOL) programoje – schemoje, kurią finansuoja oro transporto sektorius ir pagal kurią žlugus įmonei keliautojams skiriamos kompensacijos – bus pratęsta tik tuo atveju, jeigu ji gaus papildomą finansavimą.

CAA „Monarch“ turimas ATOL licencijas buvo atnaujinusi iki 2017 metų rugsėjo pabaigos.

Tarp didžiausių Didžiosios Britanijos oro bendrovių „Monarсh“ užėmė penktą vietą. Ji vykdė skrydžius iš penkių Didžiosios Britanijos oro uostų į 40 pasaulio miestų, tačiau daugiausia skraidino turistus į Ispaniją. Be lėktuvų bilietų, „Monarch“ taip pat siūlė atostogų paketus, kuriems tekdavo 5 proc. įmonės įplaukų.

BNS inf.

Raktažodžiai: NaujienosAnglija

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai