Rugsėjo 11, 2017
Šypsotis vėl galinti trijų vaikų mama: "Atrodo, jog išsipildė didžiausia svajonė"
"Vis dar sunku patikėti, kad turiu naujus dantis ir tokią gražią šypseną", - sako Ana.

Renkantis odontologijos paslaugas, daugelis pacientų ne tik specialistą bei kliniką, bet ir tai, kokias paslaugas pasirinkti, o kokių atsisakyti, sprendžia pagal klinikos kainyną. Tačiau vis daugiau žmonių, kuriems reikia rimtesnio dantų gydymo, delsia vien todėl, kad odontologų paslaugos ne visuomet įkandamos. O palaukus ilgiau, gali tekti ir dar brangiau sumokėti, kai dėl pradelsto laiko dantų sveikata rimtai pablogėja. Panašiai nutiko ir Anai, kuri dar neseniai darbe negalėjo šypsotis.

Nelaimingo atsitikimo metu Ana prarado dalį savo dantų ir kai pradėjo gydymą, gydytojas – odontologas jai pagamino laikinus dantis. Jų tarnavimo garantija – 3 mėnesiai. Tačiau staiga šeimos finansinei situacijai nugarmėjus žemyn, Ana taip ir liko nepabaigusi dantų gydymo. Paslaugų sferoje dirbanti jauna trijų vaikų mama sako prieš kelis mėnesius nė nebūtų patikėjusi, jog galės ir vėl džiaugtis balta šypsena.

„Tokia situacija žmonėms susiklosto gana dažnai, kai dantų būklė sudėtinga, gydymas kainuoja nemažai, bet finansinės galimybės ribotos, tad ir gydymas vis atkeliamas, kol tam bus geresnis metas. Taip nutiko ir Anai. Ji pradėjo gydymą, jai buvo pagaminti laikini dantys, kurie turėtų tarnauti 3 mėnesius. Tačiau dėl prastos finansinės padėties su šiais laikinais dantimis Ana pravaikščiojo 2 metus. Visą šį laiką pacientė gyveno strese, nes kiekvieno pokalbio metu ji gėdijosi savo dantų, nenorėdavo bendrauti, vengdavo šypsotis prie aplinkinių. Be to, padarius kompiuterinės tomografijos tyrimą, pamatėme, jog dėl dantų nebuvimo patirpęs kaulas, tad gydymo procedūra tapo dar sudėtingesnė. Reikėjo pakelti sinusą, priauginti kaulą ir tik tada implantuoti. Anai prireikė 6 dantų implantų. Tada visus dantis protezavome cirkonio keramika“, – sako odontologijos klinikos „Papadent“ vadovas gydytojas – odontologas Tomas Stumbrys.

Jis pripažįsta, jog tokios procedūros grąžina žmonėms gyvenimo džiaugsmą. Juk dantų neturėjimas ne tik verčia nuolat slėpti burną, mažiau juoktis, tačiau ir pasireiškia kitais nepatogumais: žmogus negali tinkamai sukramtyti maisto, todėl dažnai kamuoja ir skrandžio skausmai.

Kai reikalingas ne tik dantų implantavimas, bet ir kaulo priauginimas, gydymas užtrunka. Nuo tos dienos, kai Ana pirmą kartą apsilankė „Papadent“ klinikoje, iki kol galėjo džiaugtis rezultatu, praėjo pusė metų. Paklausus, kaip pacientai reaguoja, pamatę save veidrodyje su nauja šypsena, nušvinta ir paties odontologo T.Stumbrio veidas. „Juk viską pasako tai, kad po procedūros žmogus negali nustoti šypsotis. Atlikę gydymą mes pašalinome stresą iš Anos kasdienybės, dabar ji gali džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu ir gražia šypsena. Gali pasirodyti, kad tai smulkmena, tačiau iš tiesų žmonės po tokių procedūrų tarsi naujai atgimsta. Dažnai sakau, jog tai ne tik odontologinė procedūra, bet ir psichologinė terapija. Šypsena išgydo visas bėdas. Pasaulis pacientams tampa daug gražesnis ir šviesesnis“, – sako T.Stumbrys.

PACIENTĖS PATIRTIS

Kaip jaučiatės po pusę metų trukusio dantų gydymo?
Vis dar sunku patikėti, kad turiu naujus dantis ir tokią gražią šypseną. Turbūt reikės laiko prie to priprasti. Bet savijauta labai gera. Atrodo, jog išsipildė didžiausia svajonė. Nes užklupus tokiai bėdai, aš nesvajojau apie laimėjimą loterijoje ar geresnius naujus daiktus, svajojau turėti dantis, šypsotis ir pagaliau valgyti kaip visi kiti žmonės. Dabar žinau, kad svajonės tikrai pildosi.

Aplinkiniai taip pat pastebėjo Jūsų išvaizdos pasikeitimus?
Reakcijų tikrai buvo daug. Pirmiausia, tai trys mano vaikai, o ir visi kiti aplinkiniai labai laukė, koks bus rezultatas, smalsavo, kaip atrodysiu po procedūros. Juolab, kad dar prieš procedūrą labai daug kalbėdavau apie pasirinktą kliniką ir gydymo eigą. Gal iš pradžių buvo jauduliuko, bet dabar labai džiaugiuosi savo pasirinkimu, nes esu patenkinta ne tik rezultatu, bet ir klinikos kolektyvo bendravimu. Po procedūros mane pamatę aplinkiniai neslėpė nuostabos ir džiaugsmo. Sulaukiau labai daug komplimentų ir negaliu nustoti šypsotis.

Ar buvo sunku išsirinkti tinkamą odontologijos kliniką?
Žinoma, pirmiausia žiūrėjau į kainas - juk tai tikrai labai svarbus faktorius. Be to, man patiko, jog gydytojas – odontologas Tomas Stumbrys „Youtube” kanale viešina nemažai video, tad iš karto galima susipažinti su tuo, kas vyksta klinikoje. Peržiūrėjau visus įkeltus video įrašus. Domėjausi ir kitomis klinikomis, nes pirmai operacijai pasiruošimas užtruko tikrai ilgai, nenorėjau priimti skuboto sprendimo. Tačiau kai radau tiek daug teigiamų atsiliepimų internete, galiausiai apsisprendžiau. Dėl šio sprendimo esu labai patenkinta, o įvertinusi dar ir kainos bei kokybės santykį, nekyla net minčių eiti į kitą kliniką.

Raktažodžiai: SveikataDantysImplantaiOdontologo konsultacijos

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai