Birželio 28, 2017
Rusų milijardierius įsigijo britų prekybos tinklą „Holland & Barrett“
© Foto: Wikipedia.

Rusų milijardierius Michailas Fridmanas įsigijo Didžiosios Britanijos sveiko maisto parduotuvių tinklą „Holland & Barrett“ už 1,8 mlrd. svarų (2 mlrd. eurų), pirmadienį pranešė jo investicinis fondas.

„L1 Retail“ – M. Fridmano kontroliuojančiosios įmonės „LetterOne“ padalinys – pranešė, jog prekybos tinklą „Holland & Barrett“ įsigijo iš jo patronuojančiosios įmonės „Nature's Bounty“, kuri priklauso JAV privataus kapitalo įmonei „Carlyle“.

„Holland & Barrett“ yra aiškus Jungtinės Karalystės mažmeninės prekybos sveiku maistu ... rinkos lyderis, užimantis patrauklias augimo pozicijas kitose Europos ir tarptautinėse rinkose“, – pareiškė „LetterOne“ vadovaujantis partneris Stephanas DuCharme (Stefanas Diušarmas).

„Holland & Barrett“, savo istoriją skaičiuojanti nuo 1870 metų, yra didžiausias Europoje sveiko maisto parduotuvių tinklas, turintis daugiau kaip 1,15 tūkst. parduotuvių ir apie 4,2 tūkst. darbuotojų.

Daugiau kaip pusė šių parduotuvių veikia Didžiojoje Britanijoje. Tinklas taip pat veikia Kinijoje, Indijoje, Nyderlanduose, JAE. Jo įplaukos pernai viršijo 610 mln. svarų.

BNS inf.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai