Kovo 9, 2018
Purple Reign: 2018 metų spalva - violetinė. Kaip ją pritaikyti interjere

„Pantone Color Institute“ kasmet paskelbia spalvą, kuri bus dažniausiai matoma mados pasaulyje, kine, televizijoje ir žinoma stilinguose interjeruose. 2018 metais tai bus ryški violetinė spalva (angl. ultra violet). „Domus galerijos“ ambasadorės, interjero dizainerės Kristina Balaišytė ir Vaida Kandratavičiūtė dalijasi patarimais, kaip šią paslaptingą spalvą prisijaukinti savo namų interjere.

Pasak interjero eksperčių, ši spalva susijusi su kūrybiškumu, drąsa ir simbolizuoja netradicinį stilių, todėl vien sekant madą nevertėtų skubėti perdažyti namų sienų ryškiai violetine spalva. Kad ji išties būtų įkvėpianti ir stilingai atrodytų reikėtų skirti šiek tiek laiko: pajausti, kur geriausia ją naudoti – galbūt jei namų interjeras vienspalvis, vertėtų violetinę spalvą naudoti kaip akcentą papuošiant sofą nauju gobelenu. O jei tiesiog norisi sukurti paslaptingą, kūrybišką nuotaiką – pakaks ir didelio paveikslo ar vazos, kurioje dominuoja violetiniai atspalviai.

Interjero dizainerės ir interjero studijos „Idas“ įkūrėjos V. Kandratavičiūtės nuomone, kokią atmosferą interjere kurs violetinė spalva, priklauso nuo proporcijų. „Pavyzdžiui didelis daiktas, kaip sofa arba sodrios violetinės spalvos užuolaidos įneš prabangos, turtingos elegancijos, o tuo tarpu nedidelės detalės gali suteikti interjerui žaismingumo, šmaikštumo. Tačiau akivaizdu viena – ši spalva beveide ir nepastebima tikrai nebus“, – pasakoja „Domus galerijos“ ambasadorė.

K. Balaišytė pataria madingiausią 2018 metų spalvą į interjerą įsileisti per lengvai pakeičiamas detales, audinius ir tekstūras. Anot jos, tam tiktų vazos, paveikslai, pagalvėlės ir kiti daiktai, kurie gali būti lengvai kilnojami, kol ras tinkamiausią vietą ir derinami tarpusavyje. Taip pat tokie nedideli pokyčiai nors ir matomi, tačiau nereikalauja didelių investicijų. 

Kalbant apie violetinės spalvos derinimą su kitomis spalvomis „Domus galerijos“ ambasadorės pataria siekiant ją išrykinti, naudoti su achromatinėmis spalvomis – balta, pilkais atspalviais. „Spalvų derinimas tarpusavyje duoda kur kas įdomesnių rezultatų, tereikia drąsos eksperimentuoti. Užtikrintai galima prie violetinės derinti mėlynos atspalvius, jie puikiai dera tarpusavyje. Kaip akcentas violetinės spalvos fone gali būti geltona ar raudona spalvos, taip pat ir praėjusių metų madingiausia spalva – žalia“, – siūlo V. Kandratavičiūtė. 

Pokyčiai namuose būtini, kaip ir pokyčiai išvaizdoje – juk kartais tiesiog norisi išbandyti kažką naujo. Be to ir mūsų klimatas diktuoja savą tempą ir spalvas – žiemą dominuoja tamsesnės, sodrios spalvos, o pavasarį priešingai – norėsis lengvų ir švelnių kaip žiedai spalvų. Todėl drąsiems eksperimentuotojams, norintiems atnaujinti interjerą šie metai bus labai parankūs – violetinė spalva nors ir įnoringa, tačiau užtikrintai pakeis namų atmosferą.

Raktažodžiai: NamaiInterjerasStatybosNekilnojamas turtas

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai