Spalio 1, 2017
Paliesti dangų. Vakarienė aukščiausiuose Londono soduose
DOVILĖ ILEVIČIŪTĖ

Aukštumos visuomet užgniaužia kvapą. Galva svaigsta ir iš baimės, ir nuo grožio. Man dažniausiai iš baimės, nes esu bailė ir visų mano baimių bene pirmoje vietoje - aukštis. Bet kad ir įsikibus į turėklus ir cypianti vistiek manau, kad vienas iš romantiškiausių dalykų - pakilti aukštai ir pasigrožėti milijonais šviesų žibančiu miestu.

Visiems savo svečiams rekomenduoju ir visus vedu į Sky Garden – aukščiausius Londono sodus, nuo kurių 360 laipsnių kampu atsiveria nuostabūs vaizdai. Visi norintieji į šią Londono centre esančią tropinių augalų konservatoriją teoriškai gali pakilti iš anksto užsirezervavę nemokamus bilietus. Tačiau praktiškai tai beveik neįmanoma – juk tai bene populiariausia vieta Londoną pamatyti iš aukštai. Bilietai dingsta labai greitai, rankos beviltiškai nusvyra ir belieka tikėtis, jog kada nors pavyks pasiekti tas aukštumas.

Tačiau kam laukti, jei galima griebtis veiksmų - yra kitas būdas, jei jau labai trokštate pasivaikščioti po garsiuosius Sky Garden (patikėkite, tikrai verta): užsisakyti staliuką viename iš restoranų pusryčiams, pietums ar vakarienei.

Bičiulės gimtadienio proga išbandėme Darwin Brasserie.

Apsauga, kaip prieš skrydį, oro uosto lygio: patikrina pasus, ID korteles, skanavimo aparatais peršviečia rankines ir tik tada leidžia liftu kilti į 35 Walkie Talkie pastato aukštą (taip jis pravardžiuojamas dėl savo panašumo į nešiojamą raciją) . Įdomi detalė, jog kažkuomet šio pastato stikliniai langai mesdavo tokius saulės zuikučius, jog šie tirpdydavo priešais statomus automobilius, dviračius ir taip įkaitindavo paviršius, jog netgi būdavo įmanoma išsikepti kiaušinienę. Sugadintų automobilių savininkai gavo kompensacijas, langai padengti specialiomis plokštėmis, tad sudegti jo karštyje nebegresia. Dabar pastatas garsėja ne apdegusiais automobiliais, o 'kabančiais' sodais.

35 aukštas, prasiveria lifto durys ir, atrodo, tuoj galėsi paliesti dangų, tarsi filme Trumeno Šou, ir iškeliauti į kitą, tikrą gyvenimą.

Sky Garden konservatorija man patinka erdve, tuo, kad nereikia minkytis grūstyse. Londone, kur dažniausiai kiekvienas metras aukso vertės, čia gali kvėpuoti ir grožėtis Londonu, tiesiog pasivaikščioti sodais, pasėdėti po palmėmis ar išgerti G&T Sky Pod bare. Jei turite rezervaciją viename iš restoranų – Darwin Brasserie (36 aukšte) arba Fenchurch (37 aukšte) – Sky Garden galite apžiūrėti prieš ar po vakarienės. Ne tik apžiūrėti, bet ir pasilikti tai “paskutinio gėrimo taurei”.

Darwin Brasserie siūlo klasikinius europietiškus patiekalus. Bufeto stiliaus pusryčiai čia kainuoja apie £15. Pirmadieniais siūlomų vėlyvų pusryčių (brunch) kaina - trys patiekalai už £37. Kasdien brunch galite pasimėgauti už £44.50 žmogui – pagrindinis patiekalas ir neribotas kiekis pirmųjų patiekalų bei desertų. Vakarienei už pirmąjį patiekalą paklosite nuo 10 svarų, už pagrindinį – apie 15, 20 ir daugiau. Visus meniu galite patyrinėti čia: https://skygarden.london/darwin.

Mūsų vakarienė dviems su vynu kainavo apie £170. Kadangi rezervacijos metu užsiminėme, kad švenčiame gimtadienį, vakarienės pabaigoje atkeliavo ir šokoladinio pyrago gabalas su žvakute – labai graži smulkmena. Aptarnavimas malonus ir dėmesingas. Patiko tai, kad net nepasiteiravus, padavėjas iškart patiekė stalo vandens. Kadangi esu dirbusi padavėja, žinau kaip kartais įkyriai tenka ‘upsell’ (parduoti viską, kas įmanoma) ir mums būdavo įkalta į galvą, kad svečiams tik klestelėjus kėdėse žaibo greičiu paklaustume – ‘still or sparkling water’? Manau ši mada pamažu dingsta, suvokiama, kad klientai pakloja ir taip nemažas sumas, tad nebereikia įkyriai stengtis parduoti kiekvieną vandens lašą. Be to, ‘tap water’ (vanduo iš krano) – tarsi mados klyksmas, jo užsisakyti seniai nėra gėda, atvirkščiai, netgi sveikintina.

Labai strategiškai Darwin Brasserie staliukai dviems visi išrikiuoti šalia langų. Juk kur du – ten dažniausiai reikia daugiau romantikos nei keturių ar daugiau svečių grupei. Geriausia restorane atsidurti tokiu laiku, kada galite mėgautis keliais momentais: besileidžiančia saule ir įsižiebiančiomis Londono šviesomis. Kaip sakoma, geriausi ir gražiausi dalykai nieko nekainuoja. Kiti geriausi – gan brangūs.

PS. Jei norėtumėte rezervuoti nemokamas vietas viena pakilti į Sky Garden - galite pabandyti čia: http://skygarden.london/booking. Tačiau jei vakarieniausite, užsisakysite staliuką viename iš restoranų - jums įėjimas garantuotas ir nereikės stovėti net eilėse (o taip, dažniausiai prie įėjimo į Sky Garden driekiasi eilės). 

Sky Garden, 1 Sky Garden Walk, London EC3M 8AF; https://skygarden.london

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai