Vasario 21, 2018
Londono metro traukiniuose – A. Šimkaus eilėraštis
Lietuvos Ambasados Londone nuotr.

Didžiosios Britanijos sostinės Londono metro keleiviai nuo vasario vidurio gali susipažinti su šiuolaikine lietuvių poezija  – Antano Šimkaus eilėraštis atsidūrė metro traukiniuose kartu su kitų šalių poetų kūryba.

A. Šimkaus eilėraštį su dar šešių skirtingų šalių autorių kūryba Londono viešojo transporto įmonė „Transport for London“ įtraukė į projektą „Poems on The Underground“ (Pogrindžio eilėraščiai). Eilėraštis „Pasimatymas sekmadienį“ projekte apibūdintas kaip kitoks meilės eilėraštis – jis taip pat skirtas paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Eilėraštį išvertė amerikiečių poetas Kerry Shawn Keyes (Keris Šonas Kysas) bei lietuvių vertėja Sonata Paliulytė.

Be A. Šimkaus, beveik 5 mln. kasdien metro vykstančių keleivių turi progą perskaityti dar šešių indų kilmės, japonų, airių ir kitų autorių eilėraščius.

Projekto iniciatoriai nurodo, kad vasario–kovo mėnesiais metro publikuojami eilėraščiai žymi „stiprius saitus tarp praeities ir dabarties, meilės, ilgesio ir turtingų kasdienybės potyrių“.

1977 metais gimęs  poetas, literatūrologas, publicistas A. Šimkus yra išleidęs tris eilėraščių rinkinius, yra kultūrinio mėnraščio „Metai“ vyriausiasis redaktorius.

„Poems on the Underground“ projektas sukurtas 1986 metais. Jo tikslas – poezijos populiarinimas ir skleidimas visuomenei. Projektas paskatino panašias iniciatyvas ir kituose pasaulio didmiesčiuose, įskaitant Niujorką, Paryžių, Maskvą, Šanchajų.

BNS inf.

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai