Balandžio 25, 2018
Kembridžo kunigaikštienė ir princas Williamas su naujagimiu grįžo namo
© Foto: @theroyalfamily / Instagram.

Kembridžo kunigaikštienė Kate (Keit) ir Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas), susilaukę trečiojo vaikelio, pirmadienio vakarą grįžo namo.

Kembridžo kunigaikštienė 3,8 kg sūnų pagimdė pirmadienį 11 val. 1 min. vietos (13 val. 1 min. Lietuvos) laiku. Gimdyme dalyvavo ir Williamas, pranešė Kensingtono rūmai.

„Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė ir jųdviejų sūnus netrukus keliaus namo į Kensingtono rūmus“, – sakoma pranešime.

„Jų Karališkosios Aukštybės norėtų padėkoti visiems ligoninės darbuotojams už gautą priežiūrą ir gydymą, – sakoma rūmų pranešime. – Jie taip pat norėtų padėkoti visiems už jų šiltus linkėjimus.“

Kate ir princo Williamo atžalos ketverių princas George'as (Džordžas) ir dvejų princesė Charlotte (Šarlot) susitiko su broliuku pirmadienio popietę ir buvo parvežti namo kiek anksčiau nei jų tėvai.

Charlotte pamojavo prie ligoninės susirinkusiems žurnalistams ir džiūgautojų minioms.

Pranešama, kad karalienė Elizabeth II (Elzbieta II), Williamo tėvas princas Charlesas (Čarlzas) ir brolis (Harry) džiaugiasi šia gera žinia.

36 metų Kate anksčiau pirmadienį buvo paguldyta į privatų Londono centre esančios ligoninės sparną „Lindo“. Ligoninė yra už 1,6 km nuo Kensigtono rūmų, kuriuose pora gyvena.

Viena naktis dviejų kambarių numeryje sparne „Lindo“ kainuoja 7,5 tūkst. svarų (8 550 eurų), įskaitant pagalbą gimdant ir neskaitant konsultantų paslaugų.

Jau kelios dienos stovyklą prie ligoninės įkūrę karališkosios šeimos gerbėjai išgirdę apie mažylio gimimą šokinėjo iš džiaugsmo, atidarinėjo šampano butelius.

 

The Duke and Duchess of Cambridge leave St Mary's Hospital in London with their new arrival, a baby boy. Their Royal Highnesses have thanked all staff at the hospital for the care and treatment they have received, and thanked members of the public for their warm wishes.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

„Mes atšvęsime valgydami žuvį su bulvytėmis“, – sakė vienas iš minios džiūgautojų Johnas Loughrey (Džonas Lokris), dėvintis skrybėlę su Jungtinės Karalystės vėliava ir rankose laikantis mažą lėlytę su karūna.

Maria Scott (Marija Skot), 46 metų namų šeimininkė iš Niukaslo, šiaurės rytų Anglijos, šios akimirkos prie ligoninės laukė 15 dienų.

„Labai svarbu parodyti paramą, nes jiems reikia žinoti, kad tauta juos labai myli“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

„Mes labai didžiuojamės monarchija“, – pridūrė ji.

Apie Britanijos sosto įpėdinio gimimą nuo ligoninės vartų miniai gerbėjų ir žiniasklaidos atstovų pranešė raudonais senoviniais drabužiais apsirengęs miesto šauklys Tony Appleton (Tonis Epltonas).

Mažylis gimė Šv. Jurgio dieną, kuri yra Anglijos nacionalinė šventė.

Spėlionės dėl vardo

Naujagimis yra karalienės Elizabeth II, kuriai šeštadienį suėjo 92-eji, ir jos vyro princo Philipo (Filipo) šeštas provaikaitis.

Elizabeth II 2012 metais pakeitė taisykles, kad visi Williamo vaikai, ar jie būtų berniukai, ar mergaitės, galėtų gauti princo ar princesės titulą.

Kaip ir George'o bei Charlotte atvejais, iš anksto nebuvo žinoma, ar gims berniukas, ar mergaitė.

Lažybininkai kaip populiariausius mergaičių vardus nurodė Mary (Meri), Alice (Elis), Victorią (Viktoriją), Alexandrą (Aleksandrą) ir Marią (Mariją), o kaip populiariausius berniukų vardus – Arthurą (Arturą), Albertą, Fredericką (Frederiką), Jamesą (Džeimsą) ir Philipą (Filipą).

Pakeitus taisykles, kurias vėliau patvirtino 16 Sandraugos šalių, įskaitant Kanadą, Australiją ir Naująją Zelandiją, mažylis nebeaplenks princesės Charlotte eilėje į karališkąjį sostą. Tokiai naujai tvarkai turėjo pritarti tos Sandraugos šalys, kurių oficiali valstybės galva yra Jungtinės Karalystės monarchė.

Kate nėštumą ir gimdymą prižiūrėjusių gydytojų grupei priklauso karališkųjų rūmų chirurgas ginekologas Guy Thorpe'as-Beestonas (Gajus Torpas-Bistonas) ir karalienės chirurgas ginekologas Alanas Farthingas (Alanas Fartingas). Ši medikų komanda taip pat padėjo gimti George'ui ir Charlotte.

Per visus tris nėštumus Kate vargino sunkus pykinimas.

Williamas, kuris po savo tėvo princo Charleso turi tapti karaliumi, ir Kate susipažino Šv. Andriejaus universitete Škotijoje. Jie susituokė Vestminsterio abatijoje Londone 2011 metų balandžio 29 dieną. Jų tiesioginę tuoktuvių ceremonijos transliaciją stebėjo bemaž du milijardai žmonių visame pasaulyje. Didžiosios Britanijos monarchijai ši santuoka įkvėpė naujos gyvybės po ilgų krizės metų.

Laikraštis „The Sun“ sekmadienį pranešė, kad Kate jaunesnioji sesuo 34 metų Pippa Middleton (Pipa Midlton) taip pat laukiasi pirmagimio. Pippa buvo vyriausioji pamergė savo sesers vestuvėse, kur grožiu beveik nenusileido nuotakai ir sulaukė išskirtinio dėmesio dėl jos gražią figūrą išryškinusios suknelės.

Karališkojo kūdikio gimimas bus paminėtas 41 šūvio salve Londono Haid Parke: įprastu 21 šūvio saliutu ir 20 papildomų šūvių pagal tradiciją, taikomą karališkiesiems rūmams ir parkams.

Tauerio tvirtovės muziejus paleis 62 šūvius: 21, 20 papildomų todėl, kad tai karališkieji rūmai, ir dar 21 todėl, kad jie yra istoriniame Sityje.

BNS inf.

Raktažodžiai: Karališkoji šeimaAnglija

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai