Kovo 13, 2018
Būstas Londone pinga sparčiausiai nuo finansų krizės laikų
© Foto: Jonathan Wilkins.

Būstas Londone pinga sparčiausiai nuo finansų krizės laikų ir tai rodo poveikį, kurį daro neapibrėžtumas dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) ir didėjanti infliacija, parodė tyrimų įmonės „Acadata“ atliktas tyrimas.

Vidutinė namo Didžiosios Britanijos sostinėje kaina lapkričio–sausio mėnesiais sudarė 593,396 tūkst. svarų (822,447 tūkst. JAV dolerių) ir buvo 2,6 proc. mažesnė negu tuo pat laikotarpiu metais anksčiau.

„Tai didžiausias metinis kainų Londone smukimas nuo 2009 metų rugpjūčio, tai yra, nuo paskutinio nuosmukio būsto rinkoje, kuris siejamas su 2008–2009 metų bankų krize“, – nurodoma „Acadata“ pranešime.

Pavyzdžiui, visoje Anglijos ir Velso teritorijoje būstas minėtu laikotarpiu pabrango tik 0,7 proc., rašo agentūra „MarketWatch“.

Sprendimas dėl „Brexit“ ne tik padarė neigiamą poveikį nuotaikoms, bet ir išprovokavo svaro kurso smukimą, dėl kurio paspartėjo vartotojų kainų augimas ir sumažėjo namų ūkių perkamoji galia.

Be to, didėjanti infliacija Anglijos banką paskatino pirmą kartą per dešimtmetį padidinti bazinę palūkanų normą. Dėl to pakilo ir būsto paskolų palūkanų normos.

Tačiau, nepaisant smunkančių kainų, būstas Londone tebėra brangus.

Brangiausiuose miesto rajonuose – Kensingtone ir Čelsyje – namas kainuoja vidutiniškai 2,2 mln. svarų (3,05 mln. JAV dolerių). O pigiausiuose rajonuose būstas atsieis maždaug 300 tūkst. svarų.

BNS inf.

Raktažodžiai: AnglijaBrexitBūstas LondoneNamai Londone

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai