Liepos 17, 2017
Britanijos princas Williamas ir Kembridžo kunigaikštienė su vaikais lankosi Lenkijoje
Kate Middleton ir princo William oficiali šeimos fotografija.

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas), jo žmona Kate (Keit) ir jųdviejų atžalos pirmadienį atskrido į Varšuvos Chopino (Šopeno) tarptautinį oro uostą ir pradėjo nekantriai laukiamą vizitą Lenkijoje.

Orlaivis nutūpė kiek po 13 val. 30 min. Varšuvos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Jų vaikai pirmą kartą lankysis šalyje, nepriklausiusioje Britanijos imperijai. Williamas, Kate, netrukus 4-ąjį gimtadienį švęsiantis princas George'as (Džordžas) ir dvimetė princesė Charlotte (Šarlotė) apsistos Belvederio rūmuose.

Lenkija yra pirmoji iš dviejų britų karališkosios šeimos stotelių draugiškame vizite į Europos Sąjungą. Londonas siekia pademonstruoti, kad yra pasiryžęs išlaikyti draugiškus santykius su Bendrijos narėmis, nepaisant jau prasidėjusių derybų dėl Britanijos išstojimo iš ES.

Vis dėlto pagrindinis šio vizito tikslas yra Britanijos siekis įsiteikti žavesiu, ir per pačią kelionę bus daug dėmesio skiriama istorijai.

Williamas ir Kate susitiks su Lenkijos prezidentu ir jo sutuoktine, pasivaikščios Varšuvos senamiestyje, susitiks su Antrojo pasaulinio karo veteranais bei lenkų ir britų verslininkais.

Karališkoji šeima antradienį vyks į Baltijos jūros pakrantėje esantį Gdanską, kur įvyks susitikimas su buvusiu Lenkijos prezidentu Lechu Walesa (Lechu Valensa). Trečiadienį jie išvyks į Vokietiją.

Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos (Andžėjaus Dudos) ir pirmosios šalies ponios Agatos svečiai lankysis Varšuvos sukilimo muziejuje ir buvusioje Štuthofo koncentracijos stovykloje, kurią 1939 metais buvusioje laisvojo Dancigo miesto teritorijoje – dabartiniame Gdanske – atidarė nacių Vokietija.

Walesa, Holokaustas ir „Airbus“

Baltijos jūros uostamiestyje Williamas ir Kate apsilankys Europos solidarumo centro muziejuje, kuriame pasakojama vienintelės laisvos sovietinio bloko profesinės sąjungos istorija.

Britų karališkoji šeima susitiks su lenkų laisvės simboliu ir Nobelio taikos premijos laureatu L.Walesa. Laivų statyklos elektrikas L.Walesa Nobelio taikos premiją gavo 1983 metais, už vadovavimą „Solidarumui“ – vienintelei laisvai profesinei sąjungai visame sovietiniame bloke. 1990 metais jis tapo pirmuoju demokratiškai išrinktu Lenkijos prezidentu.

Williamas ir Kate taip pat turės galimybę pamatyti ir šiuolaikinę Lenkiją: jiedu susitiks su jaunaisiais verslininkais vieno Varšuvos dangoraižio viršutiniame aukšte, o Gdanske apžiūrės naują Shakespeare'o (Šekspyro) teatrą.

Planuojama, kad Britanijos princas ir Kembridžo kunigaikštienė susitiks ir su aktoriais, pasipuošusiais Elžbietos epochos rūbais.

Tuo tarpu Vokietijoje princui Williamui, kuris turi sraigtasparnio piloto licenciją, bus  aprodytas aviacijos bendrovės „Airbus“ mokymų centras ir lėktuvų „Airbus A320“ surinkimo linija. Williamas ir Kate taip pat lankysis Holokausto muziejuje.

Ir Lenkijoje, ir Vokietijoje princas Williamas dalyvaus priėmimuose, rengiamuose karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) gimtadienio proga, į kuriuos buvo pakviesta ypatingų svečių.

Tie iškilmingi priėmimai vyks Varšuvos karališkajame Lazienkų parke bei Britanijos ambasadoriaus rezidencijoje Berlyne.

BNS inf.

Raktažodžiai:

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai