Spalio 8, 2017
Batai virš kelių. Kad neatrodytumėt kaip batuotos katytės
parengė MAKE ME STYLISH ir LONDONIETĖ 2
© Foto: Make Me Stylish.

Tai kone kontraversiškiausia ir pavojingiausia mada. Vyrai šypsosi sau į ūsą palydėdami ilgaaulius virš kelių (over knee boots) žvilgsniu dėl vienos iš šių priežasčių: atrodote itin seksualiai ir elegantiškai arba vulgariai, pigiai ar net juokingai. Tad kaip nepanašėti į batuotą katytę, ketvirtą muškietininką ar Vivian iš kino filmo Graži Moteris?

Jau kelintą sezoną batai virš kelių vis drąsiau žingsniuoja gatvėmis ir net neplanuoja pasitraukti iš mados. Jei teisingai avimi, jie tinka daugeliui moterų ir stiliui prideda aštraus prieskonio. Žinoma, tai ne kiekvieno skoniui. Bet abejingų nėra – arba juos dievinate, arba niekinate.

Stiliaus grupės Make Me Stylish įkūrėjos Simonos Mui teigimu, aulinukai virš kelių – puikus aprangos akcentas, bet taip pat labai pavojingas: neteisingai parinkus rūbų eilutę, siluetą ar spalvinę gamą, galima sugadinti įvaizdį ir ‘nusipiginti’. “Siūlyčiau pagalvoti, koks yra jūsų garderobas ir prie ko derintumėte šiuos batus. Jei esate šaltesnių atspalvių mėgėja, puikus ir klasikinis variantas būtų juodi ar pilki aulinukai. Jei šiltesnių – jums tiks karamelės, rudos spalvos batai”, - pataria Simona.

Ikoniniai ir labiausiai žinomi yra Stuart Weitzman batai virš kelių. Jie tarsi raudonpadžiai Laboutin'ai batų virš kelių pasaulyje. Bet jei investicija į jo batus jums atrodo per didelė, puikių alternatyvų rasite Asos, Dune ir kitose 'hight street' ar interneto parduotuvėse.

10 stiliaus patarimų kaip avėti batus virš kelių

1. Patogumas. Kaip ir bet koks stiliaus derinys, taip ir batai virš kelių atrodys elegantiškai ir seksualiai, jei su jais jausitės patogiai. Ant kojų nesilaikanti gražuolė, nei patraukli, nei žavi. Pasirinkimas tarp lygiapadžių ar su kulnu - tiesiog derinkite prie savo būdo ir nepamirškite patogumo.

Foto: Make Me Stylish. Foto: Make Me Stylish.

2. Paprastumas. Nėriniuotos naktinių tipo suknutės po šiltu, plačiu, 'oversized' megztiniu, ilgi marškiniai, stiliui su batais virš kelių suteiks jaukumo, moteriškumo ir paprastumo. Dabar ant bangos 'effortless' įvaizdis, t.y. atrodo, kad visiškai neįdėjote pastangų renkantis aprangą. Taip, taip, kam jums stengtis, jei jūsų žavesys įgimtas. Nutylėkime, kiek iš tikrųjų praleidote laiko svarstydama, ką apsirengti!

3. Aksesuarai. Stilių paįvairinkite skrybėle ar masyviu šaliku. Tik nepersistenkite, blizgučiai gali atrodyti pigiai. Batai virš kelių jau savaime yra ‘statement’.

4. Prigludusios kelnės. Prie batų virš kelių puikiai tinka prailginti švarkai, marškiniai su prigludusiais džinsais ar odinėm kelnėm.

5. Sluoksniavimas. Vienas iš magiškų stiliaus sprendimų, kuris visuomet pasiteisina.

Foto: Make Me Stylish. Foto: Make Me Stylish.
Foto: Make Me Stylish. Foto: Make Me Stylish.

6. Nebūtinai mini. Nors sakoma, kad prie ilgaaulių labiausiai tinka mini sijonai ir suknios, tačiau ilgesni atrodo ne ką prasčiau ir suteikia elegancijos bei rafinuotumo.

7. Odinės striukės ir paltai. Jie stiliui suteiks stiprumo ir tvirtumo.

8. Vengti per daug prigludusio silueto: 'bodycon' tipo suknelių, atsargiai rinktis šortus ar mini sijonukus (juos geriausia derinti su laisvo silueto languotais marškiniais, švarkais, megztiniais).

9. Dėmesys - apatinei daliai. Kategoriškai teigti, kad kažkas netinka prie šių batų būtų klaidinga. Bet reikėtų nepamiršti, jog jie pabrėžia apatinę dalį ir, norint atrodyti stilingai, nereiktų stengtis pabrėžti viršutinės, per daug jos neatidengti.

Foto: Make Me Stylish. Foto: Make Me Stylish.

10. Gyvenimo būdas ir stilius. Lakuoti, blizgūs, ryškūs batai virš kelių, neabejotinai atkreips dėmesį, bet pagalvokite, ar jie tinka prie jūsų gyvenimo stiliaus.

Daugiau stiliaus patarimų ir rekomendacijų - Make Me Stylish grupėje Facebook'e

Straipsnio komentarai

Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta
Tokių komentarų nerasta

Panašūs straipsniai